Savazó/csávázó gépek

A savazó berendezéssel minimálisra csökkentheti a takarmányozási célra felhasznált terményének tartósítási költségét. A termények biztonságos tárolását a szárítás mellett vagy helyett megoldhatjuk propionsavas tartósítással és hangyasav alapú készítmény segítségével történő erjesztéssel egyaránt.

A savazott termény állati takarmányozás szempontjából kiváló megoldás. Elősegíti az emésztést, szarvasmarháknál a bendő működését. A sav adagolása mindössze egy potméterrel történik. A kiadagolt mennyiséget a kijelzőn láthatjuk. A berendezés elindítását követően a vezérlő rendszer kalkulációt készít az aktuális adagolásnak megfelelően. A pontosságot a kiadott mennyiségből történő másodpercenkénti mintavételezés teszi lehetővé. Az utolsó három alkalommal kiadagolt mennyiség visszaellenőrizhető, az eddigi összes kiadagolt mennyiség, valamint a gép üzemórája.

Magyar nyelvű menüvel ellátott digitális érintőkijelzőn keresztül érhetjük el a menüpontokat. Amennyiben a berendezésen keresztül nem folyik át anyag, illetve ha motorhiba lép fel, úgy ezt egy szakaszos hangjelzés figyelmeztet. Emellett a kijelzőn olvasható a hiba oka. A berendezés 230V AC hálózatról működtethető. Mindössze 2A áramfelvételű a gép.

A savazás mellett a vetőmag előkészítésére is használható a berendezés.